Hoe Ziet de Rijopleiding Eruit bij Rijschool Regina Amsterdam?

Ik vind het belangrijk dat ik je rijopleiding gestructureerd indeel, zodat ik je alles stap-voor-stap kan aanleren. Iedere leerling is anders en daarom zal ik deze fasen voor iedereen net iets anders indelen. Ik maak voor iedereen een persoonlijk leerplan op maat. Dit doe ik met behulp van een uitgebreide instructiekaart, die we samen elke rijles bijhouden. Leren autorijden is verantwoord veilig en milieubewust leren te rijden. Veilig rijden vereist een wisselwerking tussen jou en andere verkeersdeelnemers.  Er komt meer bij kijken dan alleen het kennen van de verkeersregels. Verkeersinzicht is minstens zo belangrijk. Om dit te kunnen bereiken heb je een rijschool nodig die professioneel te werk gaat en is een vriendelijke instructeur is een vereiste. Je krijgt van mij altijd persoonlijke begeleiding in dezelfde lesauto, dit helpt om het leerproces te versnellen.

Lesauto Rijschool Regina Amsterdam

Globaal kunnen we de rijlessen indelen in vier fasen:

  1. Voertuig bediening en beheersing
  2. Voertuig manoeuvres (bijz. verrichtingen)  en verkeerssituaties
  3. Beheersing complete verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties
  4. Veilige en verantwoorde verkeersdeelname

Fase 1: Voertuigbediening en Voertuigbeheersing

De basis voor de rijopleiding wordt gelegd We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Op die manier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan richtingaanwijzers  kijktechniek enz. De moeilijkheidsgraad verhogen we telkens een beetje. We gaan langzaam van de parkeerplekken  naar de eenvoudige lesgebieden. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt, voordat we een fase verder gaan.

Fase 3:  Beheersing Complete Verkeersmanoeuvres & Verkeerssituaties

In deze fase is de beheersing van het voertuig vloeiend en is de verkeersdeelname goed te noemen. Nu gaan we wat moeilijker verkeerssituaties oefenen. In deze fase kunnen we enkele proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat.

Fase 2: Voertuig Manoeuvres (bijz. verrichtingen)  en Verkeerssituaties

Het echte autorijden gaat beginnen Als de beheersing van het voertuig goed gaat, ga je leren om zelfstandig de diverse verkeerssituaties aan te kunnen. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijker tijd kunnen doen zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen… In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren voordat we een fase verder gaan.

Fase  4:   Veilige en Verantwoorde Verkeersdeelname

In deze fase heb je alle bovenstaande punten onder controle. Dit houd in dat je zelfstandig en besluitvaardig kan rijden in bijzondere omstandigheden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.